Mengapa bangsa Israel takut dengan Para penghafal Al-Quran?

Mengapa bangsa Israel takut dengan penghafal Al-Quran?

Kabar lain tentang bagaimana pendidikan anak adalah dari saudara kita di Palestina.Mengapa Israel mengincar anak-anak Palestina.Terjawab sudah mengapa agresi militer Israel yang biadab dari 27 Desember 2008 kemarin memfokuskan diri pada pembantaian anak-anak Palestina di Jalur Gaza.

Seperti yang kita ketahui,setelah lewat tiga minggu, jumlah korban tewas akibat holocaust itu sudah mencapai lebih dari 1300 orang.Hampir setengah darinya adalah anak-anak.Selain karena memang tabiat Yahudi yang tidak punya nurani, target anak-anak bukanlah kebetulan belaka.
” Barangsiapa membaca satu huruf dari Al -Qur’an maka baginya satu pahala dan satu pahala diganjar sepuluh kali lipat. ” (HR. Tirmidzi)

Seperti yang telah kita ketahui bersama bahawa perang antara Israel- Palestin (HAMAS) tidak akan ada hentinya. Israel terus melakukan pembunuhan demi pembunuhan terhadap warga Palestin.

Perlu diketahui bahwa dari ribuan jiwa yang jadi terkorban keganasan perang Israel,75 % diantara mereka adalah kanak-kanak dan wanita.belbagai alasan yang diberikan oelh pihak yahudi mengenai korban tersebut.Sebagian besar alasannya sangat tidak masuk akal sama sekali dan mengada-ada.Lebih mengecewakan lagi apabila negara-negara dunia seakan tidak mampu menghentikan ini semua,termasuk negara-negara arab sendiri.

anak gaza
Banyak dari kita yang mempersoalkan kenapa tentera yahudi membunuh kanak-kanak Palestin? Ada yang berkata memang tabiat tentera yahudi yang kejam dan biadab.Ada juga yang berkata tentera yahudi takut akan pertumbuhan kanak-kanak Palestin kerana kanak-kanak yang terlahir adalah generasi masa depan Islam yang gemilang.Mungkin pendapat yang kedua ada benarnya dan masuk akal juga.

Berikut adalah sebab mengapa tentera yahudi laknatullah menjadikan kanak-kanak Palestin sebagai sasaran operasi mereka selain kumpulan HAMAS.

Pada waktu serangan tentera yahudi terhadap Palestin pada Disember 2008 yang berlaku ketika bulan suci Ramadhan tahun 1429 H, pimpinan HAMAS Ismail Haniyah melantik sekitar 3500 kanak-kanak Palestin yang telah hafal Al-Quran.Kanak-kanak tersebut sudah menghafal 30 juz Al-Quran.Ini menjadi sumber ketakutan Zionis Yahudi.

” Jika dalam usia semuda itu mereka sudah menguasai Al-Quran,bayangkan 20 tahun lagi mereka akan jadi seperti apa? ” Demikian pemikiran yang berkembang di dalam fikiran orang-orang Yahudi.

Tidak heran jika kanak-kanak Palestin menjadi para penghafal Al-Quran.Keadaan Gaza yang dikepung dari segala arah oleh tentera yahudi laknatullah menjadikan masa mereka terus berinteraksi dengan Al -Qur’an. Tidak ada yang bermain Play Station atau ‘game’ bagi mereka.

Keadaan tersebut memangkin mereka untuk menjadi para penghafal Al-Quran ketika masih begitu muda.Ketakutan Zionis Yahudi laknatullah terhadap keadaan ini menyebabkan kira-kira 500 kanak-kanak penghafal Quran itu telah syahid.

Itulah sebahagian sebab mengapa HAMAS mengenakan syarat- syarat yang amat berat untuk menjadi anggota mereka antaranya hafiz Al-Quran dan tidak pernah meninggalkan sholat fardhu berjemaah terutama sholat subuh.

Teringat zaman emas tentang kejayaan Islam di masa kekhalifahan dahulu.Rahasia besar yang perlu dicatat dalam masa itu adalah umat Islam tidak pernah jauh dengan Al-Quran,tidak pernah melepaskan hadist Rasulullah saw menjadi pedoman. Seperti dalam sebuah hadis Rasulullah Saw pernah bersabda.

” Telah kutinggalkan untuk kalian dua perkara. Jika kalian berpegang teguh dengan keduanya,maka kalian tidak akan pernah sesat, iaitu Kitab Allah dan Sunnah Nabi- Nya ” (HR. Malik).

hafidz qur’an Mengapa Israel Takut dengan Penghafal Al Quran?
Belajarlah dari Palestina,walaupun mereka dikurung oleh penjajahan Zionis,nyawa mereka diancam setiap saat, setiap minit bahkan setiap detik, tapi itu semua tidak melunturkan niat mereka untuk dekat dengan Sang Khalik dan mendalami lebih dalam dan lebih jauh tentang Agama Islam.

Baca juga: Aksi Para ibu-ibu palestina Ketika DiLarang Masuk ke Masjidil Al-Aqsa

Israel memang unggul dalam segi jumlah pasukan dan kelengkapan tempur yang berteknologi tinggi.Tapi rakyat Palestina memiliki semangat juang yang tinggi,mereka berani mati demi kebebasan mereka dan anak cucu mereka.Demikianlah uraian mengenai Mengapa bangsa Israel takut dengan penghafal Al-Quran semoga artikel ini bermanfaat untuk pembaca sekalian.

Sumber Detik Islam

Share:

Berita Lainnya